Historie

1998

Oprichting van het bedrijf

1998 beslist Freddy Pauels, samen met zijn vader Bernard Pauels, de zagerij om te bouwen tot een industriële onderneming. In de industriezone “Kaiserbaracke”, van de gemeente Amel, is een gepast terrein beschikbaar. Geografisch centraal gelegen en in de onmiddellijke nabijheid van de E42. Samen met de rondhouthandel “Niessen” ontstaat op die manier een autarkisch hout-cluster. Door de centrale ligging kan de verkoop naar heel Europa zonder problemen opstarten.

1999

Inbedrijfname van de zaaglijn op de nieuwe locatie

2000

Droogkamers

een eerste belangrijke stap, voor de verder verwerking, was het opstarten van de eerste droogkamers

2001

Schaverij

Door het installeren van de schaverij wordt de productiecapaciteit verdubbeld. Het productengamma bevat nu profielplanken, tuinhout en panlatten.

2002

modernisering van de schaverij

2005

in bedrijfname van de 2de schaaflijn

Met deze 2de schaaflijn worden er nu ook lamellen geproduceerd voor fruitkisten

2006

opstarten van een droogtunnel en een bijkomende sorteerlijn

De droogcapaciteit is duidelijk verhoogd. Met de droogtunnel heeft Belwood Amel AG het voortouw genomen. Andere ondernemingen in België gaan zich hieraan spiegelen

2012

opstarten van de productie van gelamineerd hout

Met het opstarten van deze productie hebben wij een belangrijk deel van de markt veroverd. Deze producten worden voortaan in heel Europa geleverd.

2020

Bouw van een opslag- en productiehal

Met de bouw van deze opslag- en productiehal met een oppervlakte van 5.600m² breiden we samen met ons zusterbedrijf Woodinnovation ons productengamma enorm uit. Woodinnovation heeft zich gespecialiseerd in het bewerken van BSP/CLT elementen.